Paardenhouderij

Logic heeft een uitgebreide lijn producten voor iedereen die (van) paarden houdt. Zowel de professionele als de particuliere paardenhouder zal zich kunnen vinden in de innovatieve kwaliteitsproducten van Logic.

Logic heeft een uitgebreide lijn van werktuigen en toebehoren die oplossingen bieden voor werkzaamheden rond de paardenhouderij, manege of boerderij.
Een quad in combinatie met Logic werktuigen biedt een zeer kosteneffectieve oplossing voor de (particuliere) paardenhouderij en manege.

Met de Paddock Cleaner kunt u snel en eenvoudig paardenmest opruimen terwijl u met de Logic klepelmaaier, rollers, weidesleper en kunstmeststrooier uw weide kunt onderhouden om zo de perfecte condities voor uw paarden te waarborgen. Voor de werkzaamheden in de stallen biedt Logic natuurlijk ook oplossingen zoals een rolbezem en kipwagens om eenvoudig mest weg te brengen.

Voor de paardenbak heeft Logic een aantal bodemvlakkers ontwikkeld die voor verschillende bodems gebruikt kunnen worden en eenvoudig te transporteren zijn.

Onderhoud van de weide en paddock

Logic biedt een totaaloplossing voor het onderhoud van weides en paddocks.

Voor het toppen en maaien van de paddock heeft Logic zowel klepel- als cirkelmaaiers in haar gamma. Deze maaiers zijn gemakkelijk in hoogte in te stellen en kunnen door verschillende voertuigen getrokken worden zoals een quad maar ook door een 4×4.

Om de weides en paddock in goede conditie te krijgen en te houden heeft Logic weideslepen, gidspuiten, kustmeststrooiers en ballastrollers beschikbaar.

Speciaal voor het ruimen van paardenmest kan de Paddock Cleaner gebruikt worden waarmee op een snelle, eenvoudige en hygiënische manier uitwerpselen geruimd kunnen worden. De Paddock Cleaner werkt tot 10 keer sneller dan een vacuumsysteem waardoor u meer tijd overhoud voor uw paarden.

Onderhoud van de paardenbak

Nieuw voor 2007 is de PG250 Pro Grade paardenbakvlakker. Deze 2,5 meter brede bodemvlakker is een doorontwikkeling van de SG250. De PG250 is eenvoudig in te stellen en geschikt voor verschillende bodems zowel voor zachtere als hardere ondergronden. De PG250 kan worden voortgetrokken door een quad, minitrekker of zelfs een 4×4.

De SLB600 Watertank kan worden uitgerust met een ‘watering’ systeem waarmee stoffige paardenbakken weer normaal berijdbaar worden. De SLB600 kan natuurlijk ook worden gebruikt om waterbakken in de weide te vullen.
Schoonhouden stallen en terrein

Voor het uitmesten van de paardenstallen biedt de TGT400 kiepwagen veel gebruiksgemak. Met zijn hoge wanden en achterklep die ook als laadvloer gebruikt kan worden kunt u gemakkelijk mest afvoeren en door het kiepsysteem eenvoudig legen.

De S215 Power Brush is een motoraangedreven borstelbezem die eenvoudig aan de quad gekoppeld kan worden. Met zijn 1,35 meter brede borstel kunt u snel uw erf schoonmaken.

PG250 Pro-grade bodemvlakker

De PG250 bodemvlakker vlakt snel en efficiënt vele soorten rijbodems. Met een breedte van 2,5 meter, de diepte-instelling voor verschillende ondergronden en een instelbare dissel waardoor de bodemvlakker door verschillende voertuigen getrokken kan worden.

MSC120 Paddock Cleaner / vuilruimer

De MSC120W Paddock Cleaner / Vuilruimer is zeer geschikt voor het opruimen van paardenmest in paddocks en weides waar paarden grazen ter voorkoming van ziektes en zorgt daarmee voor betere condities.

TRM120 Cirkelmaaier

De Logic circelmaaier is de meer conventionele maaier voor het toppen van gras en is ideaal voor frequent gebruik in de paddock.

TCH100/200 Weidesleep

De TCH100/200 weidesleep combineert een 1,2 of 1,8 meter brede weidesleep die gemakkelijk op te heffen en neer te laten is.

LSH150 Super Weidesleep

LSH 150/200 Super Weidesleep is uitgerust met Einbock™ technologievoor organisch wieden en om de aanwas te stimuleren.

MFP Klepelmaaiers

De MPF range klepelmaaiers zijn bij uitstek geschikt voor gebruik in de paddock, weides, begraafplaatsen, bermen, bospaden, etc. De Logic klepelmaaiers zijn leverbaar in 3 lengtes (1,0 – 1,3 of 1,5 meter) en zijn gebouwd voor duurzaam gebruik.

LTA160 Terr-ator

De LTA160 Terr-ator is ontworpen om die stukken land onder handen te nemen waar gras moeilijk groeit door bijvoorbeeld slechte drainage.

BR150 Ballast roller

De ballast roller van Logic is 1,5 meter breed. Door het toevoegen van water kan het gewicht aangepast worden aan de grondcondities.

SLB100 Watertank

De SLB100 heeft een capaciteit van 270 liter, een 1,8 meter slang en is ideaal om water of brandstof te vervoeren.

SLB400 Watertank

De SLB400 heeft een tankinhoud van 250 liter, een 1,8 meter lange afvoerpijp met kraan en kan gebruikt worden om vloeistoffen te transporteren, zoals water naar drinkbakken in het land.

SLB600 Watertank

De SLB600 heeft een capaciteit van 600 liter en is beschikbaar met of zonder pomp. Hierdoor is het mogelijk de tank te vullen vanuit een sloot of om water over te pompen naar een drinkbak.